Scuter electric pentru persoane cu handicap

scuter.e 300x200 Scuter electric pentru persoane cu handicap
Un scuter electric pentru persoane cu handicap, se poate vedea mai des și în România. Acestea sunt folosite atât de către persoanele cu handicap fizic cat si de către persoanele în vârstă, care au nevoie de un mijloc de transport, îndeosebi atunci când se deplasează pe distanțe mai lungi.
În cazul deplasării pe un scuter electric cu 3 roți, sau pe un scuter electric cu 4 roți (care este mult mai stabil) sunt mai multe avantaje: În primul rând îți oferă autonomia de care ai nevoie, și poți ajunge mult mai repede și ușor, acolo unde altădată doar iți doreai. In al doilea rând iti oferă posibilitatea sa duci bagajul de care ai nevoie, sau pur si simplu poți face cumparaturile. Un scuter electric pentru persoane cu handicap aduce mai multe beneficii in viața persoanelor cu handicap fizic.
În primul rând le mărește gradul de independență, le permite deplasarea în interior sau exterior pe distanțe apreciabile. Scuterul usor se utilizează cu predilecție la deplasările in interior iar scuterul electric greu, prevazut cu sisteme de semnalizare si iluminare, autonomie mare, permite deplasarea pe drumuri publice.Pe lângă efectuarea necesitătilor zilnice de deplasare, un scuter electric are si o funcție socială.
Revalidarea are efecte nebănuite si cred ca persoanele afectate de un handicap fizic mai mic sau mai mare, ar trebui încurajate să socializeze mai mult cu semenii aflați intr-o situație asemănătoare, și să iasă în societate pentru socializare în primul rând, dar și pentru efectuarea necesităților cotidiene.
Și în acest caz avem de-a face cu multe scutere electrice chinezești, care au avantajul că se comercializează la prețuri mai mici decât cele din occident. Din fericire sunt foarte multe anunțuri pe internet ca spun:

vând scuter electric pentru persoane cu handicap, acestea sunt foarte ieftine fiind second hand, si sunt aduse în țară pentru a fi vândute.

Din nefericire statul Român nu face tot ce ar trebuii în această direcție. Accesibilitatea pe drumurile publice lasă de dorit in majoritatea orașelor din țară. Dar mai rau este ca nici instituțiile publice nu au inteles toate, ca trebuie să-și accesibilizeze accesul in clădire. Cu toate că instituțiile din România sunt obligate, sa amenajeze o rampă pentru persoane cu dizabilitați (acolo unde e cazul) lucru prevazut de lege.
Si așa se face ca de multe ori vedem, câte o rampă pentru persoane cu dizabilității, care nu poate fi escaladată nici de o persoana validă, cu atât mai puțin de-o persoană cu handicap într-un, scuter electric pentru persoane cu handicap. Mă intreb dacă cei care au construit-o au avut curiozitatea sa vadă dacă se poate folosi?!
Din fericire există si instituții care derulează tot felul de programe pentru integrarea sociala a persoanelor cu handicap locomotor. Aceste fundații si asociații aduc in țară scutere electrice pentru persoane cu handicap la mâna a doua, care sunt foarte bune în situația persoanelor cu venituri mici.
Pentru cei care au posibilitati financiare recomand echipamente ortopedice pe care am vazut ca sunt chiar de toate din domeniul respectiv.

share medium Scuter electric pentru persoane cu handicap

2 Responses to Scuter electric pentru persoane cu handicap

  • tudose laurentiu:

    Ma numesc TUDOSE ION LAURENTIU domiciliat in Com. MAGURENI Str. DIMULESTI Nr. 327 Jud. PRAHOVA. Sunt o persoana cu dizabilitati locomotori in varsta de 34 de ani condamnat sa_mi petrec tot timpul intr_un fotoliu rulant. In urma cu 7 ani am suferit un tragic accident de munca rupandu_mi coloana vertebrala si am ramas paralizat de la brau in jos. Diagnosticul a fost unul foarte crunt pus de medici: TRAUMATISM VERTEBRO MEDULAR TORACAL: FRACTURA TASARE DE CORP T4 CU FENOMENE DE COMPRESIUNE MEDULARA OPERAT. Dupa operatie un an de zile am stat numai prin spitale si centre de recuperare apoi 5 ani am stat cu chirie in apropiere de un centru de recuperare ambulatoriu pentru a putea merge pe jos cu caruciorul la tratamentul de recuperare. Din vara anului trecut nu am mai avut posibilitatea financiara sa platesc chiria si tratamentul de recuperare si am fost nevoit sa ma mut la casa parinteasca care este afectata de o alunecare de teren. Apelez la dumneavoastra cu speranta ca cei cu o situatie financiara mai buna ma pot ajuta sa_mi continui tratamentul de recuperare. Ar fi pacat ca dupa 7 ani de lupta cu viata sa ma opresc aici din lipsa banilor. Cont.Iban:RO51RNCB0208010006810005(EURO) Cont.Iban:RO78RNCB0208010006810004(LEI) Conturile sunt deschise la BCR sucursala CAMPINA pe numele TUDOSE ION LAURENTIU TELEFON 0721165713 ID tudoselaurentiu78@yahoo.com Va multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>