Cărucioare electrice pentru persoane cu handicap

carut.electric 300x225 Cărucioare electrice pentru persoane cu handicapDespre cărucioare electrice pentru persoane cu handicap, şi despre ce facilităţi au persoanele cu handicap in România, deasemenea şi despre obstacolele pe care le intâmpină o persoană cu handicap în România.
Cărucioarele electrice pentru persoane cu handicap, sunt o categorie aparte de vehicule acționate electric, si, aceasta categorie, este constituită din modele pe trei sau patru roţi, sunt și scutere electrice folosite de persoane care nu pot merge, și acestea sunt tot mai mult preferate.
De câteva luni avem posibilitatea de-a ne pensiona indiferent de stagiul de cotizare realizat la casa de pensii. Pensia de invaliditate se va acorda indiferent de stagiul realizat, în toate cazurile in care beneficiarul a fost incadrat in grad de invaliditate. Cu alte cuvinte se poate ieșii la pensie doar cu câteva zile de cotizație, iar pentru a beneficia poți plăti acum. Despre pensia de invaliditate, Legea nr. 37/2013 care reglementează acest lucru. Este vorba despre o pensie socială de 350 de lei noi, de care pute-ți beneficia dacă nu ave-ți deja altă pensie.

Aceste vehicule electrice de mers, pentru persoane cu handicap fizic,
și-au făcut apariția pe scară largă, după cel de-al doilea război mondial in Germania federală, ca o necesitate a revalidări unei categorii sociale, aceea a invalizilor de război, aceste persoane erau persoane cu handicap fizic, cauzat de războiul care tocmai se terminase, dar mai aveau încă multe abilități de pus în slujba societăți. Societatea a promovat aceste cărucioare electrice pentru persoane cu handicap, și acestea au continuat sa se modernizeze in deceniile următoare. Tehnologia și concurenta, și-au spus cuvântul si in acest domeniu, și în momentul de față avem.

Cărucioare electrice pentru persoane cu handicap, foarte fiabile și performante.

Căruciorul din imaginea de mai sus este dotat cu un motor electric foarte performant și fiabil. Acestea se adresează persoanei cu handicap fizic, in funcție de necesitățile cotidiene, și de natura handicapului.
In România, folosirea acestor cărucioare electrice pentru persoane cu handicap, este deficitară. În primul rând din cauza nivelului de trai, care nu ne permite achiziționarea acestor dispozitive. Deseori singura sursă de venit pentru persoanele cu handicap, este indemnizația de handicap Și pentru că indemnizația de handicap este foarte mică, persoanelor cu handicap fizic le mai rămâne să-și folosească abilitățile psihice cu care I-a înzestrat Dumnezeu pentru a reuși în ceea ce-și propun.
Pe de alta parte, astfel de dispozitive sunt mai putin folosite, din cauza obstacolelor, pe care majoritatea persoanelor cu handicap fizic, trebuie sa le depașească atunci când ies in societate. Obstacole fizice (trotuare si cladiri publice neadaptate) Și nu in ultimul rând din cauza mentalităților. Vina este în egală măsură și la oameni valizi, cât si la persoanele cu handicap fizic, care nu își manifestă mai mult, dorința de-a participa activ, la activitățile și viața comunități. Prin prezența mai mare in societate, și manifestarea nevoi de-a avea si folosi cărucioare electrice pentru persoane cu handicap, cred că mai multe s-ar face pentru aceste persoane.
c.electric Cărucioare electrice pentru persoane cu handicap Infrastructura din România, este intr-o continuă schimbare, începem sa învățăm că arterele de circulație, sunt pentru toți (biciclete, cărucioare și scutere electrice)
Una dintre facilitati pentru persoane cu handicap, este instalarea unor rampe pentru accesul în clădirile publice. Dar și accesul pe drumurile publice, ar trebui avut în vedere, in multe orașe, bordurile nu sunt adaptate, pentru trecerea unui scuter sau cărut electric, pentru persoane cu handicap.
O rampă pentru persoane cu handicap, care folosesc un căruț manual sau electric, ar trebui să vedem la intrarea in fiecare instituție publică. Aceste rampe sunt folosite si de către persoanele mai in vârstă cât și de Mame cu copii mici în cărucioare.
Din această cauză nu vedem multe cărucioare electrice pentru persoane cu handicap pe străzile din România
Statul Român prevede prin lege facilități pentru persoane cu handicap, din nefericire acestea nu se aplica cum ar trebui. Pentru toți cei interesați pun un link de la o pagină unde pot citi mai multe despre standardele realizari unei rampe.
Aici pute-ți vedea cum aceste cărucioare electrice au ajuns prin imbunătățirea tehnologiei să învingă mediul ambiant sau infrastructura neadaptată.
¸Aceste produse relativ noi pe piața din Romania precum si dispozitivele clasice de deplasare pentru persoana cu handicap sunt la același nivel de calitate cu cele utilizate de persoana cu handicap, similare din vestul Europei și de peste ocean.˘ Este ceea ce ne spune firmă step2 care comercializează cărucioare si scutere electrice din Bucuresti:
In România este prezent si liderul mondial in acest domeniu (după părerea mea) Meyra.
Donis este unic distribuitor autorizat în România al produselor furnizorilor germani: Meyra Ortopedia.
Carutul electric meyra optimus, un produs de top in domeniu.
Calitatea acestor produse este incontestabilă, dar și prețul e pe măsură… Pentru majoritatea persoanelor cu handicap, prețurile la cărucioare electrice pentru persoane cu handicap noi, sunt prohibite. Ajutorul din partea statului Român este foarte mic, asa că persoanele cu handicap fizic isi indreaptă atenția către Asociații și fundații de profil care mai aduc în țară cărucioare electrice pentru persoane cu handicap, donate de organizații similare din occident.
După revoluție România a fost invadată de produse second hand, pe langă alte produse mai sunt aduse și cărucioare și scutere electrice, dar din nefericire nu se asigură garanție și service. Aceste dispozive, relativ noi pe piața Romaneasca, sunt foarte greu de reparat în caz că se defectează.
Voi face o listă mai jos cu cele mai cunoscute fundații si asociații pe care pute-ți să le contactați daca va doriți cărucioare electrice pentru persoane cu handicap și nu ave-ți posibilitatea sa cumparați unul.
De curâd am văzut pe echipamente ortopedice un carucior electric deosebit ca forma și performanta.
Fotoliu’rulant’cu’antrenare’electrica’CONQUEROR’
Structura mecanica din otel rigid
Motor electric pentru antrenare: 450w/24V –2 bucati
Acumulator de alimentare: 36 Ahx12V – 2 bucati
Viteza maxima 10,8 km/h
Greutate maxima utilizator: 120 kg
Greutate totala (inclusiv baterii) 80,2 kg
Incarcator acumulator: 24Vx5A
offer 12702 1 mare Cărucioare electrice pentru persoane cu handicap
Asociatia Persoanelor cu Handicap Neuromotor din RomaniaAHNR,
cu sediul central la Arad, este organizatia nationala neguvernamentala cu cea mai intensa
activitate de lobby si advocacy legislativ in domeniul dizabilitatii / handicapului din Romania
ADMR desfasoara activitati de integrare a distroficilor in societate, acțiuni de susținere a acestora în familie, acțiuni de educare a aparținătorilor, acțiuni de instruire a membrilor săi pentru ca acestia să-și cunoască drepturile, activități recreative și culturale.
ONPHR Organizația națională a persoanelor cu handicap din România
Asociatia “Fundatia H” pentru Invatamant la Distanta destinat Persoanelor cu Handicap este o organizatie non guvernamentala (ONG), non profit si apolitica creata in anul 1991.Serviciul de integrare in munca a persoanelor cu dizabilitati oferit de Fundatia Motivation incearcă să vină în întâmpinarea nevoii de integrare socială și profesională pentru a limita unul dintre cele mai dramatice efecte ale dizabilitații
Asociatia Handicapatilor Locomotor din Romania este o organizatie neguvernamentală, apolitică, nonprofit și a fost inființată la data de 23 ianuarie 1990.
Asociatia a militat si militeaza pentru integrarea sociala a persoanelor cu handicap locomotor.
Federația Națională a Asociațiilor Persoanelor cu Handicap din Ungaria, ca și organizațiile partenere, are ca scop ajutorarea tuturor persoanelor cu dizabilități să se integreze deplin în cadrul societății, precum și activitatea de lobby cu scopul de a promova egalitatea de șanse și asigurarea drepturilor omului
Fundația Maurer
- protejarea şi ajutorarea handicapaților cardiaci
- sprijinirea şi ajutorarea invalizilor, copiilor orfani, a săracilor, bătrânilor
- sprijinirea şi ajutorarea caselor de copii, căminelor de bătrâni, a organizaţiilor şi a spitalelor
• Asociatța “ Portul Speranței Barlad “; Adresa: str. Dragomirna, nr.21;
Tel/Fax: 0235420109.
În concluzie; cărucioare electrice pentru persoane cu handicap se pot găsii și în România, trebuie doar insistat mai mult. Un citat spune că: Atunci când îți dorești ceva cu adevărat tot universul conspiră la realizarea dorinței tale. Paulo Coelho – Alchimistul

share medium Cărucioare electrice pentru persoane cu handicap

18 Responses to Cărucioare electrice pentru persoane cu handicap

 • Ionescu Ana:

  Destul de interesant; frumos, dar, din pacate foarte inaccesibil pentru persoanele cu dizabilitati. Cineva, vreo idee, solutie…? Fundatii, asociatii…?

  • Ai dreptate, sunt foarte frumoase si performante aceste carucioare si scutere electrice, dar inaccesibile persoanelor cu dizabilitati care au veniturri foarte mici. O solutie este sa apelezi la Asociatii si fundatii de profil care mai aduc în tara carucioaare si scutere electrice la mana a doua. Despre o parte dintre aceste fundatii am scris în articol.

 • ICOANA:

  SANT DIN COMUNA BOZOVICI JUDETUL CARAS SEVERIN AM SI EU O RUGAMINTE AM SOTU BOLNAV CU UN HANDICAP GRADU1 GRAV STA LA PAT DE 3 ANI DACA SE GASESTE CINAVA CU DUMNEZEU SA MA AJUTE CU UN CARUCIOR ELECTIC SA SE POATA SI EL DEPLASA CA PA BANI SA IL CUMPAR NU AM INDEMNIZATIA ABIA IMI AJUNGE DE MEDICAMENTE MANCARE MAI PRIMIM DE LA VECINI SI PANE MAI LUAM LA CAIET DE LA MAGAZIN VA GOG MULT DACA SE POATE AJUTATINE

  • Va inteleg. In aceasta situatie cel mai recomandat este sa luati legatura cu cat mai multe fundatii si asociatii pentru persoane cu handicap, si sa le povestiti situatia in careva aflati. Despre cateva asociatii si fundatii pentru persoane cu handicap, am scris in articol, eu va recomand fundatia Portul Sperantei din Barlad.
   Multa sanatate va doresc.

 • Cristi:

  Cam cat ar costa un carut de ala care urca scarile si ce autonomie are?

 • Ghica:

  Frumos post. Am citit cu mult interes si cred ca voi reveni pe acest blog care ma inspirat! Sunt informatii foarte utile, mai ales sectiunea finala. Va multumesc si si va trimit cele mai bune urari de sanatate.

 • Buna ziua, daca este cineva interesat de carucioare Meyra Optimus, Meyra Clever, etc. aducem la preturi accesibile de la 1750lei pana la 3900lei in stare foarte buna. Pentru cei interesati sunati la numarul de telefon 0746818115. Multumim Domnul Vasile Potropopu pentru acest rezumat al carucioarelor electrice. Stima!

  • Mă bucur că se aduc tot mai multe cărucioare electrice pentru persoane cu handicap în România. Sper ca acestea să fie de calitate, și mai ales să asigurați service pentru ele! Cu respect

  • lazar ionut:

   buna ziua .sunt paraplegic si mar interesa un scuter cu 3 sau 4 roti la mina a doua. daca aveti va rog sa ma conctati la nr.0769335036…va multumesc.

   • Bună ziua. Dacă vă interesează cu adevărat un scuter pentru persoane cu handicap, trebuie să căutați mai mult pe internet, pentru că, se pare că oferta e mai mare decât cererea. În concluzie căutați și iar căutați ! Cine caută găsește…

 • Iuliana Burcea:

  Tatal meu are un astfel de carucior (tip scuter electric pe trei roti). Spre rusinea mea nu stiu cum se numeste exact. Intrebare: Are nevoie de permis pt conducere pe drumuri publice, conform noii legislatii?
  Va multumesc anticipat pt raspuns.

  • Bună ziua. Chiar nu știu dacă este nevoie de permis, pentru un astfel de scuter electric. Pentru informații mai exacte cred că ar trebui să sunați la direcția pentru permise.

 • VESA GHEORGHE:

  Mă bucur să constat că mai există oameni preocupati de problemele persoanelor cu handicap.Am un handicap de gradul 1 cu însoțitor.Din2009 am un cărucior electric model LUNA cu trei roți.Aici unde locuiesc (BEIUȘ STR.NICOLAE CRISTESCU NR.6 JUD.BIHOR)nu pot obține piese de schimb ,dar am auzit că sunt foarte scumpe.Vă rog să mă ajutați cum să obțin cu ajutorul unor fundații piesele de care am nevoie pentru a mă deplasa (FRÎNA ELECTROMAGNETICĂ,BLOCUL DE LUMINI ȘIDOUĂ BATERII CU GEL).D-nei BURCEA IULIANA îi comunic că am un carucior asemeni d-lor și mi s-a comunicat că nu avem nevoie de permis pentru scuterele electrice de handicap dar riscul este foarte mare pe drumurile publice.INDICAT AR FI SĂ CIRCULE CU ÎNSOȚITOR ȘI CÂT MAI PE MARGINEA DRUMULUI.TF.0726125321 VESA Vă mulțumesc.

  • E bine că avem voie să circulăm pe drumurile publice, cu cărucioarele sau scuterele electrice pentru persoane cu handicap, fără a fi obligați să obținem un permis de conducere. Știm că riscul e mare, de aceea e bine să cunoaștel regulile circulației pe drumurile publice, și să mergem cu multă prudență.
   Pentru pisele de schimb la căruciorul electric, vă recomand să contactați asociațiile și fundațiile de profil, la care să le arătați situația în care vă aflați pentru a primi un ajutor. Vă recomand asociatța “ Portul Speranței Barlad “; Adresa: str. Dragomirna, nr.21;
   Tel/Fax: 0235420109.

 • Vand scutere electrice pe 3 sau 4 roti . carucioare electrice . piese . Si Bateri noi tel 0764971354

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>